Apparatuur

Voor iedere onderwaterinspectie de juiste apparatuur

Diverse ROV’s

Onderwaterscan beschikt over gespecialiseerde onderwaterdrones en ROV’s zodat we in alle omstandigheden en op elke locatie inspecties naar wens kunnen uitvoeren. Als basis inspectiemateriaal hebben we ROV’s (onderwaterdrones) voor bijvoorbeeld sprinkler installaties of in binnenwater gebruiken we de CCROV, BLUEROV2 en Deep Trekker DTG2. Voor werk waar rekening moet worden gehouden met golven of stroming zijn de Deep Trekker Revolution en de BLUEROV2 een goede keuze. Verder zijn er nog crawlers als de Deep Trekker DT640 waarmee we bijvoorbeeld door pijpleidingen of tunnels kunnen rijden en de DTPod overzichtcamera. Deze worden ook gebruikt als er niet genoeg water staat of ruimte is om te varen. Verder kunnen wanden van stalen tanks en damwanden of rompen van schepen gereinigd worden met de DT640 en de Revolution door met de hogedruk caviblaster te spuiten en of met een zuigmond los sediment weg te zuigen. Aan alle ROV’s kunnen verschillende andere apparaten worden gekoppeld.

Transport

Voor het transport van deze soms zware apparaten beschikken we over een hiervoor speciaal ingerichte vrachtwagen. De MAN vrachtwagen heeft naast opslagruimte voor onze apparatuur een werkplaats en kantoor. Hierdoor kan de volledige inspectie en het digitale rapport meteen worden gemaakt en kan -wanneer gewenst- een opdrachtgever of expert comfortabel meekijken tijdens de inspectie.

Video, sonar, diktemeter en grijper

Voor iedere inspectie met behulp van videotechniek maken wij een eerste opname van het object onder water. Is het water troebel waardoor het zicht wordt beperkt, dan schakelen wij de sonar in, die met geluidsgolven scant wat voor het oog niet zichtbaar is. Daarnaast kunnen we de dikte meten van stalen wanden, om een gevonden beschadiging door te lichten. Onze ROV’s zijn (wanneer dat uitkomst biedt) uitgerust om monsters te nemen, zodat sediment of vloeistof verder kan worden onderzocht.

Apparatuur

Opnames onder water met video en sonar

Contact Us
Deeptrekker Revolution

ROV

BLUEROV

2

Deeptrekker DTG 2 ROV

met diktemeter

Deeptrekker DT640

crawler met stofzuigunit

Blueprint Subsea

Sonar M1200d

DT pod

overzichtcamera

Sonarbeeld Blueprint

Subsea M1200d

DTG 2 met

grijper

DT640

op scheepswand

DT

pod

onderwateropname revolution

zwembad mechaniek

Revolution bij meerpaal

met laserscaler

Revolution

bij trap

Revolution

buiten

Revolution

in zwembad